Kalabasa with metal bottom, natural, 80-120 ml
419 bodů do věrnostního systému
Přírodní kalabasa z plodů argentinské tykve. Více
Kód produktu: MAF08N Doprava a platba
Horní část a dno obložené kovem. Kování ve spodní části činí tykev stabilnější a odolnější vůči případnému poškození.
Vzhledem k tomu, že se jedná o přírodní produkt, mohou se jednotlivé nádoby mírně lišit odstínem a kapacitou.
Barva: hnědá. Jak připravit kalabasu na použití?
Klabasa neboli tykev je v dnešní době nedílnou součástí při podávání nápoje yerba maté. Kalabasu je ovšem nutné před prvním použitím vhodně připravit jelikož nádoba stále obsahuje zbytek vysušené dužiny. Přípravě kalabasy se říká tzv. Currado (zajetí kalabasy) jinak řečené důkladné vyčištění vnitřku tykve.
Návod: Kalabasu naplníme ze 3 suchým Yerba mate Zalijeme vodou o teplotě 70 až 80 stupňů až po okraj nádoby
Necháme odstát po dobu 24 hodin Poté kalabasu důkladně vymyjeme pod tekoucí vodou
Vydlabeme zbytky dužiny Kalabasu opět naplníme ze 3 čerstvou Yerba maté a zalijeme vodou o 80 stupních
Nádobu necháme stát na dalších 24 hodin
Po 24 hodinách kabalasu opět důkladně vymyjeme A je to, teď si můžete připravit váš první yerba mate. Kapacita: 80-120 ml