Tradiční kalabasa Pantera Spots 300-450 ml

Novinka

Popis: Kalabasa z argentinské dýně. Jednoduchá a ideální pro každodenní použití. Horní část je obložena hliníkem. Jedná se o přírodní produkt, a tak se velikosti mohou lišit. Tento produkt osobně řadíme spíše mezí větší. Rozměry: Šířka: 8-10 cm Výška: 8-10 cm Ústa: cca 5 cm Kapacita:…

Skladem
295 Kč 244 Kč bez DPH
Možnosti dopravy:
  • 13.5.2021 od 99 Kč

  • 17.5.2021 od 59 Kč

Popis:

Kalabasa z argentinské dýně. Jednoduchá a ideální pro každodenní použití. Horní část je obložena hliníkem. Jedná se o přírodní produkt, a tak se velikosti mohou lišit. Tento produkt osobně řadíme spíše mezí větší.
Rozměry:
Šířka: 8-10 cm
Výška: 8-10 cm
Ústa: cca 5 cm

Kapacita: 300-450 ml

 

Před prvním použitím kalabasy by měla být ošetřena, aby byla zajištěna delší životnost. Viz návod:

 

Jak připravit kalabasu na použití?

Kalabasa neboli tykev je v dnešní době nedílnou součástí při podávání nápoje yerba maté tradičním způsobem. Kalabasu je ovšem nutné před prvním použitím vhodně připravit, jelikož nádoba stále obsahuje zbytek vysušené dužiny. Přípravě kalabasy se říká tzv. Currado (zajetí kalabasy) jinak řečené důkladné vyčištění vnitřku tykve.

 

Návod:

Kalabasu naplníme ze ¾ suchým Yerba mate

Zalijeme vodou o teplotě 70 až 80 stupňů až po okraj nádoby

Necháme odstát po dobu 24 hodin

Poté kalabasu důkladně vymyjeme pod tekoucí vodou

Vydlabeme zbytky dužiny

Kalabasu opět naplníme ze ¾ čerstvou Yerba maté a zalijeme vodou o 80 stupních

Nádobu necháme stát na dalších 24 hodin

Po 24 hodinách kalabasu opět důkladně vymyjeme

A je to, teď si můžete připravit váš první yerba mate.


 

Společnost CDI.CZ, s.r.o. žádá o tvůj souhlas s používáním souborů cookie pro účely výkonu a reklamy. Reklamní soubory cookie třetích stran používáme k tomu, abychom ti mohli nabízet přizpůsobenou reklamu. Další informace nebo doplnění nastavení získáš kliknutím na tlačítko „Více informací“. Souhlasíš s používáním souborů cookie a zpracováním souvisejících osobních údajů?

Více informací