Za studena

Velmi populárním způsobem přípravy Yerba maté, který vychází z tradičního rituálu je způsob nazávaný Tereré. Zejména v Jižní Americe se tento druh přípravy těší velké oblibě, protože kombinuje tradiční způsob a ledovou vodu. Místním obyvatelů tak v parném 40°C létě nabízí příjemné osvěžení, hasí jejich žízeň, zásobuje je potřebnou energií, minerály a vitamíny.

Příprava nápoje Yerba maté způsobem Tereré:

Jednotlivé kroky přípravy se až na pár drobných výjimek velmi podobají tradičnímu rituálu, ale opakování je matka moudrosti, takže určitě nezaškodí si tento způsob přípravy projet krok za kroku.

  1. Naplňte téměř celou kalabasu nebo nádobu určenou k pití Yerba maté (toto množství je opravdu tak akorát). V případě přípravy na studeno doporučuji použít objemnější nádoby a něco větší množství Yerba maté než u klasické přípravy.
  2. Vrchní část nádoby přikrýt rukou, otočit do horizontální polohy a několikrát jemně zatřepat. Díky této činnosti se dostanou jemnější části na okraj nádoby, zmenší se pravděpodobnost ucpaní bombilly a rovněž se vytvoří prostor pro její vložení.
  3. Opatrně vrátit kalabasu do původní polohy (Yerba maté by měla zůstat na okraji kalabasy v cca úhlu 45°) a vložit bombillu do části kde není Yerba maté.
  4. Zalít ledovou vodou a nechat luhovat přibližně 5 minut respektive do doby než voda zcela vsákne do Yerba maté. Následně opět dolít velmi studenou vodou – místo vody se rovněž perfektně hodí ledová tříšť – až po horní okraj.
  5. Nálev je připravený a okamžitě jej kompletně vysrkneme skrze bombillu. Dobrým znamením je silný zvuk srkání. První doušky budou určitě nejsilnější :-).
  6. Nyní je možné opět ihned doplnit kalabasu studenou vodou. Takto připravený nápoj je možné mnohonásobně zalévat. Opět důležité je nemíchat obsahem nádoby pomocí bombilly.

Pro větší osvěžující chuť se do nádoby často přidávají kousky různého ovoce, čerstvě vymačkaná šťáva z citrusových plodů, máta nebo jiné osvěžující bylinky.

Výrobci Yerba maté zareagovali velmi pružně a v dnešní době nabízejí speciální druhy jak ochucené tak čisté pro tento druh přípravy.

My jsme pro Vás vybrali a na letní sezónu zlevnili ty nejlepší produkty pro přípravu tradičního Tereré.

Řadit:
Produktů:

Maté pro přípravu Tereré

Ochucené maté pro přípravu Tereré



Sledujte nás na Instragramu

 

Společnost CDI.CZ, s.r.o. žádá o tvůj souhlas s používáním souborů cookie pro účely výkonu a reklamy. Reklamní soubory cookie třetích stran používáme k tomu, abychom ti mohli nabízet přizpůsobenou reklamu. Další informace nebo doplnění nastavení získáš kliknutím na tlačítko „Více informací“. Souhlasíš s používáním souborů cookie a zpracováním souvisejících osobních údajů?

Více informací